Nyheter | Rickard Petrelius regisserar Fjällbackamorden

Rickard Petrelius regisserar Fjällbackamorden

25 oktober, 2011

Med anledning av vår medarbetare Daniel Lind Lagerlöfs tragiska försvinnande under förberedelserna för filmatiseringen av Tre Vänners Camilla Läckbergserie Fjällbackamorden kommer regissören Rickard Petrelius att ta över regiarbetet.

Den mångfaldigt prisbelönte Petrelius var sedan tidigare kontrakterad att regissera den tredje filmen i Fjällbackamorden men på grund av Daniel Lind Lagerlöfs försvinnande kommer han nu även att regissera film nummer två.

- Det är en stor förlust för svensk film, men också för mig personligen att Daniel är försvunnen, säger Rickard Petrelius. Vi har arbetat ihop tidigare och att Daniel är en regissör jag känner och har stor respekt för gör att det känns lite lättare att ta över och föra arbetet vidare, säger han.

Rickard Petrelius har tidigare regisserat Emmy-nominerade Blueprint, Van Veeteren, och Skärgårdsdoktorn bland annat.

Inspelningarna av Fjällbackamorden kommer på grund av det inträffade att starta en vecka senare än planerat, och startar därmed den 14:e november.

För frågor som gäller Tre Vänner kontakta Charlotta Ribbefjord, pressansvarig Tre Vänner, charlotta @ sparker.se

Inspelningen av Camilla Läckbergs Fjällbackamorden att startade i augusti 2011 i Fjällbacka med omnejd. Filmerna produceras av Helen Ahlsson och Caisa Westling på Tre Vänner tillsammans med Sveriges Television, Film i Väst och Nordisk Film. Tre Vänner är ett av nordens ledande oberoende produktionsbolag och står bakom succéer som Ica-reklamen och filmen Snabba Cash.

 

 

 

 

Rickard Petrelius regisserar Fjällbackamorden