Den perfekta stöten
Film | Den perfekta stöten

Om produktionen:

Bakom projektet Den perfekta stöten är Snabba Cash-producenten Fredrik Wikström Nicastro. Den nya ligan spelas av Simon J Berger, Torkel Petersson, Alexander Karim och Susanne Thorson. Den perfekta stöten distribueras av Nordisk Film har biopremiär den 16 januari 2015.

Se trailern här:

Läs Aftonbladets reportage om Den perfekta stöten.
Hör regissören Alain Darborg berätta om filmen för P4 Skaraborg.

Producenten Fredrik Wikström Nicastro ska tillsammans med regissören Alain Darborg att skapa en heistfilm i samma anda som klassiker i genren som Oceans eleven och Blåsningen med  karaktärerna från Jönssonligan-filmerna. Fredrik Wikström har bl a producerat den framgångsrika Snabba Cash-trilogin och är också ansvarig för långfilmsproduktionen på produktionsbolaget Tre Vänner Produktion. Alain Darborg har tidigare skrivit manus till och regisserat framgångsrika TV-serier såsom Inkognito, Högklackat, och Bicicklo samt flertalet kortfilmer. Den perfekta stöten blir hans långfilmsdebut.

- En av de starkaste bioupplevelser jag haft de sista åren var när jag såg Daniel Craigs Casino Royale. Jag kunde inte förstå att jag precis sett en bondfilm, allt som kändes gammalt och töntigt med Bond var helt bortblåst. Istället fick jag se en modern och cool film där karaktärerna och känslorna var på riktigt. Precis det är vårt mål med den här filmen. Vi har stor kärlek till de gamla filmerna men nu börjar vi om och ska göra en total reboot”, säger Fredrik Wikström Nicastro.

Simon J Berger spelar Charles-Ingvar Jönsson. Simon såg vi förra hösten i TV-succén Torka aldrig tårar utan handskar och filmen Call girl och han är nu aktuell i Lisa Langseths Hotell.
Charles Ingvar Jönsson; Ensamvarg, geni, mannen med planen. Efter att hans styvfar, och enda vän, mördas bestämmer han sig för att göra århundradets stöt mot den korrupta banken Wallentin Exchange.

Torkel Petersson spelar Harry. Torkel har vi sett i filmer som KoppsJalla! Jalla!, Farsan och nu senast Eskil och Trinidad.
Harry; Sprängexpert, hemlös, familjefar. Var tidigare arbetsledare i Kirunagruvan, är idag på glid. Hans fru Doris har lämnat honom med deras enda dotter, stöten är hans sista chans att komma på fötter igen.

Alexander Karim spelar Vanheden. Han har bl a medverkar i de senaste Johan Falk-filmerna.
Ragnar Vanheden; Hustler, livsnjutare, lurendrejare. Kan snacka omkull vem som helst, när som helst, hur som helst. Älskar att bränna pengar och tvekade inte en sekund på att vara med på sitt livs stöt.

Susanne Thorson spelar Rocky. Vi har sett Susanne i bl a Puss och En gång i Phuket.
Rocky; Låsspecialist, utbrytare, Charles ex. Är på rymmen från fängelset och tål inte Charles, men måste göra stöten för att kunna starta ett nytt liv.

Albin gör musiken till Den perfekta stöten

Den 16 januari har Den perfekta stöten biopremiär men redan nu lanseras ledmotivet ”Vilken jävla smäll” med stjärnskottet Albin.

Läs mer

Trailer-premiär Den perfekta stöten

Nu är den första teaser-trailern för Den perfekta stöten äntligen officiell. Se den här.

Läs mer

Den perfekta stöten – en svensk Oceans eleven

I slutet på oktober börjar inspelningen av Den perfekta stöten, som bygger på karaktärerna från Jönssonligan.

Läs mer