Bamse och tjuvstaden Play
Film | Bamse och tjuvstaden

Om produktionen:

Tre Vänner kommer nu att producera den första långfilmen om den folkkära björnen Bamse. I  Bamse och Tjuvstaden får vi följa Bamse, Skalman och Lille Skutt på ett nytt spännande äventyr genom Trollskogen och in i Tjuvarnas stad för att rädda Farmor från den elake Reinard räv. Bamse och tjuvstaden har biopremiär under januari 2014. Håll utkik i augusti, då kommer den första teasern att gå upp på bio. Trailern kommer preliminärt senare i oktober. Under sommaren blir filmen färdiganimerad och inför hösten så avslutas bildbearbetningen hos Filmgate i Göteborg.

Nya röster
Nu får varje figur sin unika röst. Det är en stjärnspäckad ensemble som gör rösterna med Peter Haber i spetsen, som världens starkaste och snällaste björn. Morgan Alling gör rösten till Lille Skutt och Skalman görs av Steve Kratz. Den elake Reinard Räv görs av Magnus Härenstam, Farmor av Ia Langhammer och Tea Stjärne (”Tjuvarnas jul”) gör Nalle Maja, Leif André gör Knocke och Smocke samt Shebly Niavarani som gör Vargen. Tomas Bolme är filmens berättarröst.

Bamse är en svensk tecknad barnserie som skapades av Rune Andréasson under 1960-talet. Sedan seriens start har den lästs av flera generationer och är en av de allra största i sin genre. Filmen produceras av Jon Nohrstedt, kontakt jon.nohrstedt@trevanner.se.

Bildgalleri | Bamse och tjuvstaden

300 000 har sett Bamse och tjuvstaden

Idag firar vi att Bamse och tjuvstaden, som vi är så stolta över, har setts av över 300 000 biobesökare.

Läs mer

Premiär för Bamse och tjuvstaden

Den 17 januari är det premiär för Bamse och tjuvstaden – den första långfilmen om Bamse.

Läs mer

Bamse och tjuvstaden – teasern är här

I januari kommer den första långfilmen om Bamse, Bamse och tjuvstaden. Nu kan du se teasern, en riktig uppladdning inför premiären.

Läs mer

Långfilmsaktuella Bamse avslöjar nyheter på bokmässan

Den 17 januari kommer den första långfilmen om Bamse på bio men redan den 29 september kan du träffa teamet bakom filmen på bokmässan i Göteborg.

Läs mer

Jon Nohrstedt pratar Bamse

Jon Nohrstedt pratar om produktionen av Bamse och Tjuvstaden på SFI:s Animationsseminarium.

Läs mer

Första långfilmen om Bamse

Bamse, världens starkaste och snällaste björn, har älskats av generationer av barn ända sedan starten 1966. Nu tar Bamse klivet […]

Läs mer

Bamse

Vi har börjat skriva manus till en biofilm om Bamse, baserad på Rune Andréassons älskade karaktär. Premiären är beräknad till […]

Läs mer